Εμπαιγμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών της Γερμανίας

Εμπαιγμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών της Γερμανίας

Αρ. Πρωτ. 21219/03.08.2011 

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Ο εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της Γερμανίας συνεχίζεται χωρίς όρια. Οι εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν επί 3 χρόνια την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στα κρατίδια της Γερμανίας, εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό που δέχονται από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου. Παρά τις διαβεβαιώσεις της αρμόδιας Υφυπουργού κας Γεννηματά, ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός, αλλά υπευθυνότητα και προγραμματισμός, το Υπουργείο καταφεύγει στην αιφνιδιαστική ανάκληση των εκπαιδευτικών, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, χωρίς διάλογο και ενημέρωση. Οι εκπαιδευτικοί έγιναν μάρτυρες της πιο απαξιωτικής συμπεριφοράς εκ μέρους του Υπουργείου.

Αναγκάζονται να ανατρέψουν όλο τον προγραμματισμό τους, οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση και πλήττεται η ίδια τους η προσωπικότητα. Η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών οδηγεί στην υποβάθμιση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού, στην αποδυνάμωση των σχολείων της ομογένειας, στη δραματική μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών και σε βέβαιο κλείσιμο των σχολικών μονάδων. Στην ουσία πρόκειται για κατάρρευση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό και για απώλεια της Ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας των Ελλήνων του εξωτερικού. Το αρμόδιο Υπουργείο για άλλη μια φορά, με την απόφασή του αυτή βάζει ταφόπλακα στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση, λοιδορεί και απαξιώνει τους λειτουργούς του, που είναι επιφορτισμένοι με τη μεταλαμπάδευση των εθνικών μας ιδεών στη νέα γενιά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, να αποσύρει την απόφαση της ανάκλησης των εκπαιδευτικών 3ετίας από  τα σχολεία της Γερμανίας, που απαξιώνει και υποβαθμίζει την ελληνόγλωσση εκπαίδευση του εξωτερικού;

Απάντηση Υπουργείου